tisdag 20 mars 2012

Färgelanda - Valbohem hjälper tjuvar med egen lya i Högsäter

Redan för några veckor sedan förstod många undersåtar att det var fara å färde, när ett stort antal kofötter stals från ett lokalt slakteri.

Därefter har Högsäter med omnejd drabbats av en inbrottsvåg utan motstycke i monarkins historia. Privatpersoner och företag drabbas i parti och minut av brytande kofötter.

I bolsjevikmedia har det dock rapporterats sparsamt om tjuvligans härjningar.

Tjuvligan ska enligt trovärdiga källor ha sin lya i centrala Högsäter, där monarkins bostadsbolag Valbohem ställt upp med lägenhet.

"- Vi har ett antal tomma mögellägenheter i Högsäter och vi blev därför väldigt glada när vi kunde hyra ut. - En sådan här uthyrning gör ju att det blir mer liv och rörelse i samhället och det är något som Högsäter behöver. - Jag känner att vi gör en stor insats för undersåtarnas boendemiljö och företagarklimatet med den här uthyrningen till kriminella", säger Valbohems VD Leif Eriksson.

Tjuvligan består enligt samstämmiga uppgifter i huvudsak av utlänningar från de gamla öststaterna. Tjuvligan är väl organiserad och består av ett relativt stort antal personer och har också tyngre last- och transportfordon till sitt förfogande.

Monarken Peter Johansson kommenterar: "- Man ska va försiktig att döma hunden efter håren. - Om Valbohem har hyrt ut till tjuvligan är det säkert för att hjälpa oss med integrationen".

"- Om uppgifterna stämmer, att det handlar om utlänningar, får vi ta en diskussion om hur vi kan hjälpa dom. - Jag misstänker att dom utsatts för strukturell rasism och att stöldvågen är en reaktion på denna rasism. - Det är i så fall vårt eget fel. - Ett sätt att lösa problemet är att monarkin ger tjuvligan pengar så att dom slipper stjäla och blir integrerade i monarkin", avslutar monarken.

Färgelanda Monarki

1 kommentar:

  1. Färgelandas framgångsrika utvecklingsarbete fortsäter ser jag......

    SvaraRadera